Vissza a Jogszabálykeresőre

Kifejezéskereső

  • ELI

Tartalomjegyzék

  • Szerkezet

Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (V. 24.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetés teljesítéséről

2024.05.25.

Ólmod Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

A 2023. ÉV BEVÉTELEINEK TELJESÍTÉSE

1. § Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2023. évi költségvetés bevételeit az alábbiak szerint határozza meg:

a) Eredeti előirányzat 94.704.067 Ft,

b) Módosított előirányzat 114.915.232 Ft,

c) Teljesítés 113.053.097 Ft.

A 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE

2. § A 2023. évi költségvetési bevételek teljesítése:

a) Eredeti előirányzat 27.567.352 Ft,

b) Módosított előirányzat 47.778.517 Ft,

c) Teljesítés 45.041.286 Ft.

A 2023. ÉVI FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE

3. § (1) Belső finanszírozás bevételei

a) Eredeti előirányzat 67.136.715 Ft,

b) Módosított előirányzat 67.136.715 Ft,

c) Teljesítés 68.011.811 Ft.

(2) Külső finanszírozás bevételei

a) Eredeti előirányzat 0 Ft,

b) Módosított előirányzat 0 Ft,

c) Teljesítés 0 Ft.

4. § A bevételek jogcímenkénti részletezését az 1.sz. melléklet, az állami támogatásokat a 3. sz. melléklet, a támogatásértékű bevételek részletezését a 4. sz. melléklet, az átvett és az átadott pénzeszközöket a 6. sz. melléklet, a helyi adóbevételek részletezését a 9. sz. melléklet tartalmazza.

A 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE

5. § Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testülete az 2023. évi költségvetés kiadásait az alábbiak szerint határozza meg:

a) Eredeti előirányzat 94.704.067 Ft,

b) Módosított előirányzat 114.915.232 Ft,

c) Teljesítés 85.580.260 Ft.

ebből

A 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

6. § A 2023. évi költségvetési kiadások teljesítése:

a) Eredeti előirányzat 94.704.067 Ft,

b) Módosított előirányzat 114.276.088 Ft,

c) Teljesítés 84.941.116 Ft.

A 2023. ÉVI FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

7. § A 2022. évi finanszírozási kiadások teljesítése:

a) Eredeti előirányzat 0 Ft,

b) Módosított előirányzat 639.144 Ft,

c) Teljesítés 639.144 Ft.

8. § A kiadások részletezését az 2. sz. melléklet, a támogatásértékű kiadásokat az 5. sz. melléklet, az átadott és átvett pénzeszközöket a 6. sz. melléklet, a beruházások és felújítások részletezését a 7. sz. melléklet, az ellátottak juttatásait a 8. sz. melléklet tartalmazza.

A 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE

9. § (1) A képviselő-testület a 2023. évi bevételi és kiadási előirányzatok teljesítését a következők szerint hagyja jóvá.

(2) Működési célú bevételek összesen: 26.180.553 Ft

a) működési bevételek: 1.861.477 Ft

b) közhatalmi bevételek: 1.078.822 Ft

c) önkormányzatok működési támogatásai: 17.171.613 Ft

d) egyéb működési célú támogatások: 1.420.710 Ft

e) finanszírozási bevételek (pénzmaradvány): 3.772.835 Ft.

f) államháztartáson belüli megelőlegezések 875.096 Ft

(3) Felhalmozási célú bevételek összesen: 86.872.544 Ft

a) felhalmozási és tőkejellegű bevételek 0 Ft

b) felhalmozási célú átvett pénzeszközök 0 Ft

c) egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei 23.508.664 Ft

d) finanszírozási bevételek (pénzmaradvány) 63.363.880 Ft

(4) Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen: 113.053.097 Ft

(5) Működési célú kiadások összesen: 23.975.339 Ft

a) személyi jellegű kiadások: 12.368.952 Ft

b) munkaadókat terhelő járulékok: 816.592 Ft

c) dologi kiadások: 8.215.222 Ft

d) egyéb működési célú kiadások: 1.586.929 Ft

e) ellátottak pénzbeli juttatásai: 348.500 Ft

f) finanszírozási kiadások: 639.144 Ft.

(6) Felhalmozási célú kiadások összesen: 61.604.921 Ft

a) felújítási kiadások: 41.414.981 Ft

b) beruházási kiadások: 20.189.940 Ft

c) pénzeszközátadás, támogatás ért. kiadás: 0 Ft

d) kölcsönnyújtás, értékpapír vásárlás: 0 Ft

e) áfabefizetés, kamatfizetés: 0 Ft

(7) Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen: 85.580.260 Ft.

10. § A 11. sz. melléklet az eszközök-források alakulását, a 12. sz. melléklet az önkormányzat bevételeinek mérlegét, a 13. sz. melléklet az önkormányzat kiadásainak mérlegét tartalmazza. A vagyonkimutatást a 14. sz. melléklet részletezi. Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, a tulajdonában lévő részesedéseit a 15.sz. melléklet mutatja ki az önkormányzat. Az Európai Uniós projektek bevételeit és kiadásai a 16. sz. melléklet, a létszám kimutatását a 17. sz. melléklet, a több éves pénzügyi kihatással járó döntéseket a 18. sz. melléklet, az önkormányzat közvetett támogatásait a 19. sz. melléklet tartalmazza.

A 2023. ÉVI MARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA

11. § Az önkormányzat maradványa 2023. december 31-én 27.472.837 Ft, melyet az 10. sz. melléklet tartalmaz. Ennek felhasználásáról a 2024. évi költségvetési rendeletében dönt. Az önkormányzatnak 2023. december 31-én fennálló, adósságot keletkeztető ügyletekből származó fizetési kötelezettségeit nincsenek. Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, több éves pénzügyi kihatással járó döntést az önkormányzat nem hozott 2023. évben.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás