Tartalomjegyzék
- Szerkezet
Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2025. (V. 29.) önkormányzati rendelete
a 2024. évi költségvetés teljesítéséről
[1] Ólmod Község Önkormányzatának képviselő-testülete Ólmod Község Önkormányzata éves gazdálkodásának, az előző évi költségvetés végrehajtásának jóváhagyása céljából,
[2] az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
A 2024. ÉV BEVÉTELEINEK TELJESÍTÉSE
1. § Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2024. évi költségvetés bevételeit az alábbiak szerint határozza meg:
a) Eredeti előirányzat 54.968.192 Ft,
b) Módosított előirányzat 64.499.861 Ft,
c) Teljesítés 64.499.861 Ft.
A 2024. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE
2. § (1) Eredeti előirányzat 27.495.355 Ft,
(2) Módosított előirányzat 36.992.195 Ft,
(3) Teljesítés 36.381.090 Ft.
A 2024. ÉVI FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE
3. § (1) Belső finanszírozás bevételei
a) Eredeti előirányzat 27.472.837 Ft,
b) Módosított előirányzat 27.507.666 Ft,
c) Teljesítés 28.118.771 Ft.
(2) Külső finanszírozás bevételei
a) Eredeti előirányzat 0 Ft,
b) Módosított előirányzat 0 Ft,
c) Teljesítés 0 Ft.
4. § A bevételek jogcímenkénti részletezését az 1.sz. melléklet, az állami támogatásokat a 3. sz. melléklet, a támogatásértékű bevételek részletezését a 4. sz. melléklet, az átvett és az átadott pénzeszközöket a 6. sz. melléklet, a helyi adóbevételek részletezését a 9. sz. melléklet tartalmazza.
A 2024. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE
5. § Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testülete az 2024. évi költségvetés kiadásait az alábbiak szerint határozza meg:
a) Eredeti előirányzat 54.968.192 Ft,
b) Módosított előirányzat 64.499.861 Ft,
c) Teljesítés 51.906.576 Ft.
A 2024. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE
6. § (1) Eredeti előirányzat 54.968.192 Ft,
(2) Módosított előirányzat 63.589.936 Ft,
(3) Teljesítés 50.996.651 Ft.
A 2024. ÉVI FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE
7. § (1) Eredeti előirányzat 0 Ft,
(2) Módosított előirányzat 909.925 Ft,
(3) Teljesítés 909.925 Ft.
8. § A kiadások részletezését az 2. sz. melléklet, a támogatásértékű kiadásokat az 5. sz. melléklet, az átadott és átvett pénzeszközöket a 6. sz. melléklet, a beruházások és felújítások részletezését a 7. sz. melléklet, az ellátottak juttatásait a 8. sz. melléklet tartalmazza.
A 2024. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE
9. § (1) A képviselő-testület a 2024. évi bevételi és kiadási előirányzatok teljesítését a következők szerint hagyja jóvá.
(2) Működési célú bevételek összesen: 31.319.918 Ft
a) működési bevételek: 2.204.519 Ft
b) közhatalmi bevételek: 506.660 Ft
c) Önkormányzatok működési támogatásai: 23.029.190 Ft
d) egyéb működési célú támogatások: 969.442 Ft
e) finanszírozási bevételek (pénzmaradvány): 3.964.173 Ft.
f) államháztartáson belüli megelőlegezések 645.934 Ft
(3) Felhalmozási célú bevételek összesen: 33.179.943 Ft
a) felhalmozási és tőkejellegű bevételek 0 Ft
b) felhalmozási célú átvett pénzeszközök 0 Ft
c) egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei 9.671.279 Ft
d) finanszírozási bevételek (pénzmaradvány) 23.508.664 Ft
(4) Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen: 64.499.861 Ft
(5) Működési célú kiadások összesen: 27.188.107 Ft
a) személyi jellegű kiadások: 14.007.866 Ft
b) munkaadókat terhelő járulékok: 957.701 Ft
c) dologi kiadások: 7.740.030 Ft
d) egyéb működési célú kiadások: 1.206.585 Ft
e) ellátottak pénzbeli juttatásai: 2.366.000 Ft
f) finanszírozási kiadások: 909.925 Ft.
(6) Felhalmozási célú kiadások összesen: 24.718.469 Ft
a) felújítási kiadások: 24.020.304 Ft
b) beruházási kiadások: 698.165 Ft
c) pénzeszközátadás, támogatás ért. kiadás: 0 Ft
d) kölcsönnyújtás, értékpapír vásárlás: 0 Ft
e) áfabefizetés, kamatfizetés: 0 Ft
(7) Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen: 51.906.576 Ft.
10. § A 11. sz. melléklet az eszközök-források alakulását, a 12. sz. melléklet az önkormányzat bevételeinek mérlegét, a 13. sz. melléklet az önkormányzat kiadásainak mérlegét tartalmazza. A vagyonkimutatást a 14. sz. melléklet részletezi. Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, a tulajdonában lévő részesedéseit a 15.sz. melléklet mutatja ki az önkormányzat. Az Európai Uniós projektek bevételeit és kiadásai a 16. sz. melléklet, a létszám kimutatását a 17. sz. melléklet, a több éves pénzügyi kihatással járó döntéseket a 18. sz. melléklet, az önkormányzat közvetett támogatásait a 19. sz. melléklet tartalmazza.
A 2024. ÉVI MARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA
11. § Az önkormányzat maradványa 2024. december 31-én 12.593.285 Ft, melyet az 10. sz. melléklet tartalmaz. Ennek felhasználásáról a 2025. évi költségvetési rendeletében dönt. Az önkormányzatnak 2024. december 31-én fennálló, adósságot keletkeztető ügyletekből származó fizetési kötelezettségeit nincsenek. Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, több éves pénzügyi kihatással járó döntést az önkormányzat nem hozott 2024. évben.
12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Változott rendelkezések
Eszköztár
- Másolás a vágólapra
- Nyomtatás