Tartalomjegyzék
- Szerkezet
Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2026. (V. 29.) önkormányzati rendelete
a 2025. évi költségvetés teljesítéséről
[1] Ólmod Község Önkormányzatának képviselő-testülete Ólmod Község Önkormányzata éves gazdálkodásának, az előző évi költségvetés végrehajtásának jóváhagyása céljából,
[2] az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
A 2025. ÉV BEVÉTELEINEK TELJESÍTÉSE
1. § Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2025. évi költségvetés bevételeit az alábbiak szerint határozza meg:
a) Eredeti előirányzat 36.039.807 Ft,
b) Módosított előirányzat 48.520.455 Ft,
c) Teljesítés 49.181.480 Ft.
A 2025. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE
2. § (1) Eredeti előirányzat 23.446.522 Ft,
(2) Módosított előirányzat 35.927.170 Ft,
(3) Teljesítés 35.601.126 Ft.
A 2025. ÉVI FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE
3. § (1) Belső finanszírozás bevételei
a) Eredeti előirányzat 12.593.285 Ft,
b) Módosított előirányzat 12.593.285 Ft,
c) Teljesítés 13.580.354 Ft.
(2) Külső finanszírozás bevételei
a) Eredeti előirányzat 0 Ft,
b) Módosított előirányzat 0 Ft,
c) Teljesítés 0 Ft.
4. § A bevételek jogcímenkénti részletezését az 1.sz. melléklet, az állami támogatásokat a 3. sz. melléklet, a támogatásértékű bevételek részletezését a 4. sz. melléklet, az átvett és az átadott pénzeszközöket a 6. sz. melléklet, a helyi adóbevételek részletezését a 9. sz. melléklet tartalmazza.
A 2025. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE
5. § Ólmod Község Önkormányzata Képviselő-testülete az 2025. évi költségvetés kiadásait az alábbiak szerint határozza meg:
a) Eredeti előirányzat 36.039.807 Ft,
b) Módosított előirányzat 48.520.455 Ft,
c) Teljesítés 37.149.680 Ft.
ebből
A 2025. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE
6. § (1) Eredeti előirányzat 35.428.702 Ft,
(2) Módosított előirányzat 47.909.350 Ft,
(3) Teljesítés 36.538.575 Ft.
A 2025. ÉVI FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE
7. § (1) Eredeti előirányzat 611.105 Ft,
(2) Módosított előirányzat 611.105 Ft,
(3) Teljesítés 611.105 Ft.
8. § A kiadások részletezését az 2. sz. melléklet, a támogatásértékű kiadásokat az 5. sz. melléklet, az átadott és átvett pénzeszközöket a 6. sz. melléklet, a beruházások és felújítások részletezését a 7. sz. melléklet, az ellátottak juttatásait a 8. sz. melléklet tartalmazza.
A 2025. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE
9. § (1) A képviselő-testület a 2025. évi bevételi és kiadási előirányzatok teljesítését a következők szerint hagyja jóvá.
(2) Működési célú bevételek összesen: 30.095.699 Ft
a) működési bevételek: 2.089.181 Ft
b) közhatalmi bevételek: 1.525.083 Ft
c) Önkormányzatok működési támogatásai: 21.977.060 Ft
d) egyéb működési célú támogatások: 0 Ft
e) finanszírozási bevételek (pénzmaradvány): 3.517.306 Ft.
f) államháztartáson belüli megelőlegezések: 987.069 Ft
(3) Felhalmozási célú bevételek összesen: 19.085.781 Ft
a) felhalmozási és tőkejellegű bevételek 0 Ft
b) felhalmozási célú átvett pénzeszközök 0 Ft
c) egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei 10.009.802 Ft
d) finanszírozási bevételek (pénzmaradvány) 9.075.979 Ft
(4) Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen: 49.181.480 Ft
(5) Működési célú kiadások összesen: 25.628.070 Ft
a) személyi jellegű kiadások: 16.890.669 Ft
b) munkaadókat terhelő járulékok: 1.154.112 Ft
c) dologi kiadások: 6.240.273 Ft
d) egyéb működési célú kiadások: 261.911 Ft
e) ellátottak pénzbeli juttatásai: 470.000 Ft
f) finanszírozási kiadások: 611.105 Ft.
(6) Felhalmozási célú kiadások összesen: 11.521.610 Ft
a) felújítási kiadások: 10.721.801 Ft
b) beruházási kiadások: 784.640 Ft
c) egyéb felhalmozási célú kiadások: 15.169 Ft
d) kölcsönnyújtás, értékpapír vásárlás: 0 Ft
e) áfabefizetés, kamatfizetés: 0 Ft
(7) Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen: 37.149.680 Ft.
10. § A 11. sz. melléklet az eszközök-források alakulását, a 12. sz. melléklet az önkormányzat bevételeinek mérlegét, a 13. sz. melléklet az önkormányzat kiadásainak mérlegét tartalmazza. A vagyonkimutatást a 14. sz. melléklet részletezi. Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, a tulajdonában lévő részesedéseit a 15.sz. melléklet mutatja ki az önkormányzat. Az Európai Uniós projektek bevételeit és kiadásai a 16. sz. melléklet, a létszám kimutatását a 17. sz. melléklet, a több éves pénzügyi kihatással járó döntéseket a 18. sz. melléklet, az önkormányzat közvetett támogatásait a 19. sz. melléklet tartalmazza.
A 2025. ÉVI MARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA
11. § Az önkormányzat maradványa 2025. december 31-én 12.031.800 Ft, melyet az 10. sz. melléklet tartalmaz. Ennek felhasználásáról a 2026. évi költségvetési rendeletében dönt. Az önkormányzatnak 2025. december 31-én fennálló, adósságot keletkeztető ügyletekből származó fizetési kötelezettségeit nincsenek. Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, több éves pénzügyi kihatással járó döntést az önkormányzat nem hozott 2025. évben.
12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Változott rendelkezések
Eszköztár
- Másolás a vágólapra
- Nyomtatás